Studentski dom - paviljon I  

 

         

   


Studentski dom P-I (ulaz u dom)

Studentski dom P-I nalazi se u ulici Muhameda Hevaije Uskufija br.7. Kapacitet doma iznosi 279 kreveta. Osim studenata, u domu P-I privremeno su zbrinute prognaničke porodice, uglavnom sa područja Srednjeg Podrinja. Sobe u domu su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. Dom P-I posjeduje sve potrebne prateće objekte: učionicu, restoran, TV salu, prostor za slobodne aktivnosti, vešeraj i  sl.
Centralni vešeraj smješten je u suterenskim prostorijama doma P-I i omogućava usluge pranja i peglanja posteljine za sve domove. Ove usluge studentima su besplatne.


Radnica u vešeraju

 

Dom je pretrpio određeni nivo devastacije u toku ratnog i postratnog perioda. Međutim, nastojanjima odgovornih organa Univerziteta u Tuzli i Studentskog centra veći dio problema je saniran.
Slobodno vrijeme studenti smješteni u studentskom domu P-I uglavnom provode u studentskom klubu.


Studenti  u TV sali

Zgrada doma povezana je sa studentskim restoranom koji je zajednički za sve domove. Dakle, pored mini-restorana koji su specifični za domove postoji centralni restoran čiji su kapaciteti dovoljni da pokriju potrebe studenata. I pored postojanja centralnog restorana domovi P-I i dom P-III posjeduju vlastite "mini" restorane gdje studenti također mogu objedovati.


Učionica
 

 


Studentski klub u domu P-I

U okviru doma P-I smještene su prostorije uprave Centra zajedno sa prostorijama računovodstva i administracije. Ukupan broj uposlenih u Centru iznosi 46. Svi uposleni su visoko kvalifikovani za radna mjesta na kojima su angažovani.


UpravaInformacije:
Ulica Muhameda Hevaija Uskufija 7.

Telefoni:

 00387(0)35252208

 

 00387(0)35239179

Fax:

 00387(0)35252208
   
     

Copyright by STC 2002; sva prava zadržana; webmaster@sc.untz.ba; Preporučujemo Internet Explorer 5.5+; rezolucija 800*600